Menu weselne

Każda noc powinna mieć swoje menu” - Honore de Balzac

Wiemy jak ważny jest dobór odpowiednich potraw na przyjęcie weselne, dlatego wychodząc Państwu naprzeciw nasz Szef przygotował specjalnie na tę okazję różnorodne Menu. Potrawy są przygotowywane z najwyższej jakości składników w oparciu o system wewnętrznej kontroli HACCP. Ich walory smakowe i wizualne doceniło już wiele Par Młodych a także ich Goście. Nasz wykwalifikowany personel służy pomocą w doborze odpowiedniego Menu dostosowanego do potrzeb Państwa Młodych jak i ich Gości.
Na Państwa życzenie zorganizujemy degustację Menu weselnego.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą Księgą Pamiątkową gdzie znajdą Państwo opinie dotyczące naszego menu.
Menu weselne Pakiet Silver

Wybór zup do dania głównego

jedna zupa do wyboru:
  1. Rosół z makaronem
  2. Krem z pomidorów z grzankami ziołowymi
  3. Aksamitny krem z pieczarek

Wybór dań głównych
jedno danie do wyboru:
  1. Schab pieczony w sosie kurkowym, kopytka koktajlowe, bukiet jarzyn/bukiet surówek
  2. Grillowany filet z kurczaka z mozzarellą i suszonym pomidorem  w sosie zielonych szparagów,  ryż , bukiet  jarzyn/bukiet surówek
  3. Pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki po polsku z czosnkiem i majerankiem,  karmelizowane marchewki
  4. Okoń na warzywnych papilotach z ziołowym risotto i kremowym sosem cytrynowym

Deser:   
Bezowe trifle ze świeżymi owocami

I Przekąska gorąca
jedno danie do wyboru :
  1. Chilli con carne z chrupiącymi nachosami
  2. Kurczak marengo z białym winem i oliwkami
  3. Starofrancuska potrawka z szynki z pieczarkami w śmietanie
  4. Kurczak cacciatore z  koprem włoskim

II Przekąska gorąca
jedno danie do wyboru:
  1. Flaki z pieczywem
  2. Żurek z jajem
  3. Barszcz czerwony z pasztecikiem
  4. Cypryjska zupa cytrynowa z miętą i pulpecikami

Przystawki zimne:
siedem dań do wyboru
  1. Duet śledziowy; z cebulką i słodko-kwaśne w śmietanie
  2. Ryba z warzywami po grecku z czerwonym pieprzem i czarnuszką
  3. Półmisek wędlin i mięs pleczystych z marynatami
  4. Pasztet z żurawiną i filecikami z cytrusów
  5. Tymbaliki drobiowe z cytryną podane na sałacie
  6. Schab po warszawsku, faszerowany musem chrzanowym po staropolsku
  7. Glazurowane rożki z szynki  z musem śmietankowo-ananasowym, dekorowane owocami
  8. Terina ze szpinaku z jajkiem

Wybór sałatek:
  1. Mix chrupiących sałat z grillowanym kurczakiem i owocami cytrusowymi z lekkim sosem grapefruitowym
  2. Sałatka grecka z serem feta i marynowanymi oliwkami
  3. Mix wiosennych sałat z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi

Dodatki:
  1. Sos tatarski
  2. Chrzan ze śmietaną
  3. Pikle: cebulki, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki konserwowe
  4. Pieczywo, Masło

W cenie podajemy:
  • Powitalny toast winem musującym
  • Powitalny tradycyjny chlebek z solą
  • Napoje zimne woda i soki owocowe podane w dzbankach na stołach biesiadnych
  • Napoje gorące – kawa i herbata podana w bufecie
  • Apartament dla Młodej Pary – gratis!

We własnym zakresie lub za dopłatą:
  • Napoje gazowane
  • Ciasta i owoce
  • Tort weselny

Usługi dodatkowo płatne wg. cennika:
  • Wiejski stół
  • Drink bar z obsługą barmańską
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami
  • Grill z obsługą
Menu weselne Pakiet Gold

Wybór zup do dania głównego
jedna zupa do wyboru:
  1. Rosół z makaronem
  2. Krem ze szparagów z pieczonymi migdałami i pianką cytrynową z nutą Bazyli
  3. Krem z pomidorów i pieczonej papryki ze świeżą bazylią podany z grzankami

Wybór dań głównych
jedno danie do wyboru:
  1. Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, podane z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw
  2. Pieczeń wołowa w lekkim sosie tymiankowym podana z pyzami i modrą kapustą
  3. Rolada z kaczki z ziemniakami po polsku, brusznicą i sałatką z owocami z sosem winegret
  4. Stek z ryby maślanej z salsą z pomidorów, podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi warzywami

Deser:   
Tiramisu z miętą

II  Danie główne
jedno danie do wyboru:
  1. Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem pleśniowym, podana z przesmażoną cukinią, gnocchi i Pesto
  2. Schab faszerowany suszonymi pomidorami w sosie winno-szalotkowym podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi brokułami
  3. Grillowany filet z kurczaka, marynowany w białym winie, podany z sosem  z dodatkiem trawy żubrowej(tonki wonnej) oraz ziemniakami i pieczonymi warzywami
  4. Szaszłyk z ryb morskich ( dorsz, łosoś, ryba maślana) podany z ryżem i bukietem warzyw z pary

I  Przekąska gorąca
jedno danie do wyboru :
  1. Curry z kurczaka z warzywami i mlekiem kokosowym
  2. Potrawka z kurczaka ze szparagami
  3. Marokańska harira z soczewicą

II Przekąska gorąca
jedno danie do wyboru:
  1. Flaki z pieczywem
  2. Żurek z jajem
  3. Barszcz czerwony z pasztecikiem
  4. Krem z grzybów leśnych z nutą trufli i  parmezanu

Przystawki zimne:
  1. Tatar z selekcjonowanej wołowiny z marynowanymi grzybami, kiszonym ogórkiem i owocami nasturcji
  2. Terrina Royal ze szpinakiem, parmezanem, jajkiem i świeżymi ziołami
  3. Schab po warszawsku z musem chrzanowym po staropolsku
  4. Mini galaretki z kurczaka z brokułami i cytryną
  5. Śledzie uliki w pierzynce z cebuli śmietany i jabłek
  6. Sola z greckimi warzywami, czerwonym pieprzem i czarnuszką
  7. Półmisek mięs pieczystych po staropolsku marynowanych w świeżych ziołach z miodem, czosnkiem i gorczycą

Wybór sałatek:
trzy do wyboru
  1. Mix chrupiących sałat z grillowanym kurczakiem i owocami cytrusowymi z lekkim sosem grapefruitowym
  2. Sałatka grecka z serem feta
  3. Mix wiosennych sałat z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi
  4. Sałatka z pieczonym wędzonym łososiem, pomidorkami czereśniowymi i owocami nasturcji

Dodatki:
  1. Sos tatarski, Chrzan ze śmietaną
  2. Pikle: cebulki, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki konserwowe
  3. Pieczywo
  4. Masło

W cenie podajemy:
  • Powitalny toast winem musującym
  • Powitalny tradycyjny chlebek z solą
  • Napoje zimne; woda i soki podane w dzbankach oraz napoje gazowane w szklanych butelkach 200ml na stołach biesiadnych
  • Napoje gorące – kawa i herbata podane w bufecie
  • Wybór ciast podawanych w bufecie
  • Owoce filetowane
  • Apartament dla Młodej Pary – gratis!

We własnym zakresie lub za dopłatą:

Tort weselny

Usługi dodatkowo płatne wg. cennika:
  • Wiejski stół
  • Drink bar z obsługą barmańską
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami
  • Grill z obsługą

Menu weselne Pakiet Platinium

Wybór zup do dania głównego
jedna zupa do wyboru:
  1. Zupa z maślaków z kleksem kwaśnej śmietany
  2. Rosół z domowym makaronem
  3. Krem z dyni z ciasteczkami amaretto
  4. Krem z grzybów leśnych podany z oliwą truflową i świeżo tartym parmezanem

I Danie główne
jedno danie do wyboru:
  1. Kaczka zapiekana w miodzie, podana sosem żurawinowym i pieczonymi jabłkami , ziemniakami i modrą kapustą lub buraczkami
  2. Zrazy Radziwiłłowskie w sosie leśnym, podane z kaszą gryczaną i buraczkami
  3. Polędwiczka wieprzowa owijana boczkiem, podana s sosem rodzynkowo czosnkowym, ziemniakami po polsku z czosnkiem i majerankiem i grillowanymi warzywami
  4. Halibut w sosie rakowym z pieczonymi warzywami na zielonym ryżu

Deser:
Waniliowy krem brulee

II Danie główne
jedno danie do wyboru:
  1. Policzki wołowe w sosie kremowo-chrzanowym podane z ziemniakami opiekanymi i bukietem warzyw
  2. Eskalopki drobiowe w sosie kremowo-tymiankowym podane z opiekanymi ziemniakami z czosnkiem i szałwią oraz bukietem warzyw
  3. Sznycel wieprzowy podany z włoskimi pieczonymi ziemniakami i sałatą z pomidorów i świeżej bazylii
  4. Ser camembert z żurawiną podany z frytkami i sałatką owocową

I Przekąska gorąca
jedno danie do wyboru:
  1. Flaki z pieczywem
  2. Staropolski żur na zakwasie z mąki żytniej
  3. Barszcz czerwony z pierożkami z podgrzybków brunatnych
  4. Zupa cebulowa na białym winie z grzanką i parmezanem

II Przekąska gorąca
jedno danie do wyboru :
  1. Ragout z łososia i świeżych pomidorów
  2. Beouf Stroganow z musztardą Dijon
  3. Krem z ziemniaka z jajkiem w koszulce i chrustem z bekonu

Przystawki zimne:
  1. Vitello Tonato z salsą z tuńczyka podane na kompozycji sałat z sosem Ajoli
  2. Półmisek mięs pieczystych po staropolsku marynowane w świeżych ziołach z miodem, czosnkiem i gorczycą
  3. Półmisek pasztetów wybornych; z perliczki z orzechami, wiejski owijany bekonem, z dziczyzny z owocami jałowca i grzybami
  4. Tatar z selekcjonowanej wołowiny z marynowanymi grzybami, kiszonym ogórkiem i owocami nasturcji
  5. Ozorki cielęce w orientalnej galaretce z nutą chilli, cytryny i kiełkami
  6. Angielski rostbef z galaretką z czerwonego wina w towarzystwie egzotycznych owoców
  7. Sola z greckimi warzywami, czerwonym pieprzem i czarnuszką
  8. Rolada z sandacza i wędzonego łososia w delikatnej galaretce

Wybór sałatek:
  1. Mix chrupiących sałat z grillowanym kurczakiem i owocami cytrusowymi z lekkim sosem grapefruitowym
  2. Sałatka grecka z serem feta
  3. Mix wiosennych sałat z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi

Dodatki:
  • Sos tatarski, Chrzan ze śmietaną, Pikle: cebulki, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, pieczarki konserwowe
  • Pieczywo
  • Masło

W cenie podajemy:
  • Powitalny toast winem musującym
  • Powitalny tradycyjny chlebek z solą
  • Napoje zimne; woda i soki podane w dzbankach oraz napoje gazowane w szklanych butelkach 200ml na stołach biesiadnych
  • Napoje gorące kawa i herbata podane w bufecie
  • Wybór ciast podawanych w bufecie
  • Owoce filetowane
  • Tort weselny
  • Apartament dla Młodej Pary – gratis!

Usługi dodatkowo płatne wg. cennika:
  • Wiejski stół
  • Drink bar z obsługą barmańską
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami
  • Grill z obsługą
SPACER WIRTUALNY
 
Teraz możesz zwiedzać naszą salę weselną ON-LINE. Zapraszamy Państwa do wirtualnego spaceru.
NASI KLIENCI O NAS
 
Dane adresowe
 
AI HOUSE
ul. Karczunkowska 170
02-871 Warszawa


Kom: 600 458 649
Tel: 22 736-27-12
Mail: wesela@ai-house.pl
Copyright © 2017 AI HOUSE. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kreacja: Agencja DM

sala weselna warszawa okolice, wesela warszawa okolice, wesela piaseczno, sala weselna piaseczno, sale weselne warszawa, sale weselne piaseczno